Praktisch aan de slag met nieuw gedrag

We bieden praktische begeleiding op allerlei gebieden van het leven. In onze begeleiding staan we naast jongeren, we noemen dit ook wel hand-in-handbegeleiding. We kijken naar wat zij zelf kunnen. Vaak is dat veel meer dan ze zelf ooit voor mogelijk hadden gehouden.

De jongere krijgt ondersteuning bij bijvoorbeeld het op orde brengen van de financiën en de administratie. We beginnen dan met het in kaart brengen van het totale financiële plaatje, maar ook hoe iemand praktisch boodschappen doet en kan bezuinigen. Een ander voorbeeld van begeleiding is de ondersteuning van gesprekken met instanties. Hoe bereid je dit voor? Zijn er vooraf formulieren die ingevuld moeten worden? Hiervoor krijgt een cliënt ondersteuning en praktische handvaten om zelfstandig zaken uit te werken.

Basis voor het leven

Door samen te doen en praktisch aan de slag te gaan, is de begeleider een voorbeeld voor de jongere. De bedoeling is dat zij dit daarna steeds meer zelfstandig uitvoeren. We zien in de praktijk dat jongeren vaak in de eigen omgeving niet de juiste voorbeelden hebben gehad en daarmee praktische ervaring missen in het organiseren van hun leven op allerlei gebieden. Door dit samen op te pakken, leggen we een nieuwe basis waar ze de rest van het leven profijt van hebben.

Youth Support in het kort

  • Youth Support is het bedrijf van Pauline Visser
  • Ons werkgebied is heel Zeeuws-Vlaanderen
  • We hebben hart voor jongeren en willen hen graag helpen hun leven weer praktisch op de rit te krijgen
  • Onze werkwijze is doelgericht en praktisch. Wat we vooraf afspreken, dat willen we ook bereiken
  • Youth Support staat gekend voor zijn goede dienstverlening en voldoet kwalitatief en vakinhoudelijk aan de eisen van de beroepsgroep. Lees meer over de achtergrond van Youth Support